SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/002 | 4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A.

Intézmény logo

Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. okt. 15.


DSZC Baross

    Egy egész nap a mozgásért

    Iskolánk immár 10. alkalommal vett részt az Európai Diáksport Napján 2024. szeptember 27-én. Az előző évhez hasonlóan sokféle sporttevékenységet próbálhattak ki a diákok, s a mozgásos játékos feladatokkal BónuszGarasokat gyűjthettek az osztályközösség számára.

    Egy egész nap a mozgásért

    Igyekeztünk bővíteni a lehetőségek listáját, hogy minél színesebb és változatosabb legyen a program. Új elemkén jelentek meg a koordinációs létrás gyakorlatok, a Mátrix futás, a csengettyűs koordinációs feladatok, a kalapácsdobás és rönkhajítás, a gyorsasági kerékcsere és a lovaglás.

    Idén is az osztályok közt hirdettük meg az aktivitási versenyt, melyet az összegyűjtött BónuszGarasok számával tudtunk felmérni. Ez a kevésbé ügyes és sportos tanulókat is mozgásra ösztönözte, s így ők is hozzájárulhattak az osztály közös eredményéhez.  

    Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, így a rendezvényt sikerült a szabadban megrendeznünk. A sportnapot idén is a közös bemelegítéssel kezdtük, utána pedig a 2024 m-es táv lefutása következett, amit az iskola melletti szabad területen, kimért pályán futottunk. Néhány oktató a kimért pálya szélén bíztatta a tanulókat és ügyelt rá, hogy mindenki a pályán maradjon. Ennek befejeztével vették kezdetüket a különböző sportfeladatok.

    Mivel iskolánknak nagyon jó kültéri lehetőségei vannak (szabvány beton kézilabdapálya, szabvány labdarúgópálya, kosárlabda pálya, 320 m-es salak futópálya), így a labdajátékokat, valamint néhány klasszikus atlétikai versenyszámot is volt lehetőségünk megrendezni. A labdarúgásban több körmérkőzést játszottak a csapatok. Mivel a labdarúgást igyekszünk praktikusan megoldani, így a csapatok 2 kispályán 5+1-es csapatösszeállításban játszottak. A kedvező helykihasználásnak hála, itt volt lehetőség a pálya egyik végén felállítani a mátrixfutáshoz kialakított pályát. A futókörön lehetőség volt lovagolni, s a fennmaradó részeken pedig volt a hulahoppkarika állomás, a gólyaláb állomás, a gerundium kitartása kapott helyet. A közelben a fiatalok kipróbálhatták az akadálypályát és a koordinációs létrás feladatokat, valamint a „kalapácsdobást” és a rönkhajítást. Az udvari ping-pong asztalnál pedig a „beerpong” népszerű amerikai főiskolás és egyetemi „sport” után szabadon a waterpong lehetőség várta a tanulókat. A kosárpályán eleinte gyorsasági kerékcserére volt lehetőség, majd a kosarazni vágyó diákok vették birtokba a pályát. Itt tehették próbára a tanulók a finom lépéskoordinációjukat a csengettyűs akadálypályán.

    Az udvari bejáratnál lehetőség volt először a fekve nyomó versenyre, majd utána a felvételre, ami mindig nagyon népszerű az erősebb, kevésbe futásorientált tanulóink körében. Mellette pedig a szkander asztalt állítottuk fel.

    A belső terekben is várták programok a fiatalokat: az iskolánk épületéhez tartozó kollégiumi szárny aulájában állítottuk fel a pingpongasztalokat, ahol a diákok körmérkőzéseket játszhattak egymással, valamint a kollégiumi tanulóban izgalmas sakkmérkőzéseket is játszhattak.

    Az idei sportnapunk is jól sikerült, a tanulók aktívan részt vettek rajta, s igyekeztek mindent kipróbálni, így jövőre is szeretnénk hasonlóan sikeres sportnapot rendezni.

    Végül díjaztuk az osztályok teljesítményét és néhány kiemelkedő teljesítményt.

    A legaktívabb a 11.c, 12.c, 11.b és az 1/9.2 osztály volt. Arany minősítést kaptak.

    Ezüst minősítéssel értékeltük az 1/9.1, 10.b 2/10.2 osztályok aktivitását.

    A 13.b, 11.b, és 2/10.3 osztályok Bronz minősítést értek el aktivitásukkal.

    Különdíjban részesült az 1/9.3 osztály lelkes csapata a kispályás focin elért I. helyezésért.

    Lakatos Gergő, 1/9.3 osztályos tanuló lett a nap Gólkirálya.

    Balogh Kevin Attilát pedig a legnagyobb súly, 160 kg felemeléséért jutalmaztuk.

    GALÉRIA

    Egy egész nap a mozgásért

    IMG_20240927_094002_3good1.jpg
    IMG_20240927_100532_3good1.jpg
    IMG_20240927_101706.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Döntőben a Baross

    Döntőben a Baross

    Péntek reggel kicsit álmosan, de annál nagyobb izgalommal érkeztünk meg a Debreceni Nagyerdei Stadionhoz, ahol kezdetét vette a Debrecen24 „Aludj máskor” 24 órás vetélkedőjének előselejtezője. Bár a helyszínt az utolsó pillanatban kellett megváltoztatni az esős idő miatt, a csapatunkat ez egyáltalán nem zavarta – készen álltunk arra, hogy mindent beleadjunk!

    2024. okt. 14.


    DSZC Baross

    Tanévnyitó

    Tanévnyitó

    Iskolánk 2024. szeptember 02-án tartotta tanévnyitó ünnepségét. Borbély Zoltán Igazgató Úr köszöntötte a jelenlévőket, külön a 9. évfolyamos tanulókat és osztályfőnökeiket, majd ünnepi beszéde zárásaként megnyitotta a 2024-2025-ös tanévet.

    2024. szept. 4.


    DSZC Baross

    Kassai kirándulás

    Kassai kirándulás

    A nemzeti összetartozás napja alkalmából, a Rákóczi Szövetség támogatásával iskolánk 11.a és 11.b osztálya Kassára látogatott, ahol felkeresték a helyi testvériskolánkat és felfedezték Kassa óvárosának nevezetességeit. Mindannyian élményekkel és új barátságokkal gazdagodva tértek vissza és szeretettel gondolnak vissza a Kassán eltöltött napra.

    2024. jún. 7.


    DSZC Baross


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A.

    Telefon: +36 52 471 798 (iskola)

    E-mail: baross@dszcbaross.edu.hu

    OM azonosító: 203033/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002418


    2024Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium